Echté blikvanger: Fiat 500R


Huurvoorwaarden: De huurprijs bedraagt 190 euro inclusief een volle tank brandstof, zo hoeven jullie geen vieze handen te maken. Het vrije aantal te rijden kilometers bedraagt 150. Extra kilometers kosten 50 eurocent per kilometer. Halen en/of brengen behoort tot de mogelijkheden. De kosten daarvan zijn in overleg. Het rijden over de autosnelweg is niet aan te bevelen. Dit rugzakje kan daar niet echt meekomen met het huidige moderne verkeer. Alhoewel dat 50 jaar geleden nog niet was verplicht, zitten er wel autogordels voorin. De Fiat is All Risk verzekerd tegen de taxatiewaarde. De borg (=eigen risico) bedraagt 130 euro. De verhuur leggen we vast in een contract, dat van te voren wordt toegezonden en bij aflevering getekend. De Fiat verkeert na 50 jaar niet meer in concoursstaat, daar is de prijs ook naar. Van te voren bezichtigen is natuurlijk altijd mogelijk. De afhaallocatie is Den Dolder.

‘Een onvergetelijk dag met deze oldtimer!’

Deze Fiat 500R uit 1973 is in alle opzichten bijzonder geschikt als trouwauto. Zelf rijden en de bruidskinderen achterin mee: Een ware belevenis!

Deze Fiat 500 is letterlijk en figuurlijk een blikvanger en zal het goed doen op de bruiloft, zowel bij de aankomst, als bij de fotoshoot. Oude tijden herleven in deze oldtimer, waarin gezinnen in die tijd niet schroomden om daarmee naar Italië te rijden, inclusief het passeren van de Alpen! De Fiat is uiteraard ook voor andere gelegenheden te huur.

Fiat 500 R:
De Fiat 500 R, waarbij de "R" staat voor "Rinnovata" (Italiaans voor "vernieuwd"), gelanceerd in 1972 en geproduceerd tot 1975, vertegenwoordigt de laatste evolutie van de iconische Fiat 500-serie. De oorspronkelijke Fiat 500, geïntroduceerd in 1957, was ontworpen als een betaalbare, compacte auto voor na de Tweede Wereldoorlog Italië, en speelde een cruciale rol in de motorisering van het land. De 500 R diende als het afscheidsmodel van deze geliefde reeks, waarbij de nadruk lag op eenvoud en functionaliteit met enkele belangrijke updates ten opzichte van zijn voorgangers. De 500 R had de sterkere motor gekregen van de Fiat 126 (maar met iets kleinere carburateur) en kreeg z’n oude vertrouwde dashboard (zonder poespas) weer terug. Voorts kreeg de R dichte stalen velgen. In 1975 stopte de productie van de 500 R. Oude voorraden werden nog tot 1977 op kenteken gezet. In totaal zijn ongeveer 3,5 miljoen Fiatjes 500 gebouwd.


Eigenschappen Fiat 500R

Voertuig: Fiat 500R
Kleur: Wit
Bouwjaar: 1973
Aantal zitplaatsen: 4
Zelf rijden mogelijk: Ja
Versnellingsbak: Handgeschakeld
Kenteken: 18-YE-70

Prijs & info

Prijs: Vanaf €190,- voor 1 dag
Aantal vrije kilometers: 150 kilometer
Extra kilometers: Vanaf €0,50 per kilometer
Brengen en halen: In overleg
Thema's: Oldtimer, Cabrio, Italiaans
Standplaats: Den Dolder

Enthousiast om deze Fiat 500R uit 1973 als trouwauto te huren? Vul dan het contactformulier in dat hieronder te vinden is en wij zullen ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk contact met jullie opgenomen wordt om te kijken of al jullie wensen vervult kunnen worden voor jullie bruiloft!